ua en ru

МЗС України звинувачує Кадирова в експорті тероризму в Україну

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило занепокоєння заявами офіційних представників РФ, зокрема Рамзана Кадирова, які підтверджують наміри продовжувати практику посилення лав терористів відповідними російськими спецпідрозділами.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило занепокоєння заявами офіційних представників РФ, зокрема Рамзана Кадирова, які підтверджують наміри продовжувати практику посилення лав терористів відповідними російськими спецпідрозділами. Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС України щодо підтримки Росією терористичної діяльності в Донецькій і Луганській областях.

"У зв'язку з почастішанням випадків проникнення в Україну озброєних бойовиків з території РФ, а також активізацією їх терористичної діяльності в Донецькій і Луганській областях, що становить загрозу життю і безпеці громадян України, МЗС України в черговий раз висловлює категоричний протест проти політики Кремля, спрямованої на військову, матеріально-технічну, економічну і фінансову підтримку терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

В МЗС зазначають, що особливе занепокоєння викликають заяви деяких офіційних представників РФ, зокрема Рамзана Кадирова, які підтверджують наміри продовжувати практику посилення лав терористів відповідними російськими спецпідрозділами.

"Бойовики з цих організацій здійснюють акти вбивства, катування та інших видів нелюдського поводження з цивільним українським населенням, захоплюють і руйнують об'єкти інфраструктури, займаються мародерством і грабунком. Надаючи їм допомогу, російська сторона порушує зобов'язання, взяті на себе у зв'язку з цілим комплексом міжнародних договірно-правових інструментів у сфері запобігання і протидії міжнародному тероризму", - підкреслили у відомстві.

У МЗС направлення на територію України з території Російської Федерації добре підготовлених і озброєних російських найманців кваліфікують не інакше як експорт тероризму на територію України.

"Вимагаємо від Російської Федерації невідкладно припинити організацію терористичної діяльності, а також підбурювання та надання будь-якої допомоги терористичним організаціям, що діють у східних областях України, в тому числі практику засилання російських збройних диверсійних груп на територію України", - заявили в МЗС України.