ua en ru

МЗС України оприлюднив рекомендації громадянам через спалах вірусу Зіка у Таїланді

МЗС України оприлюднив рекомендації громадянам через спалах вірусу Зіка у Таїланді Фото: вірус Зіку

Громадяни при виїзді за кордон повинні бути застраховані

У Міністерстві закордонних справ України оприлюднили рекомендації громадянам через спалах вірусу Зіка в Таїланді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Важливо! У зв'язку з різким зростанням випадків зараження вірусом Зіка в Королівстві Таїланд, насамперед у столиці, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати цю країну або вже знаходяться на її території, заздалегідь прийняти відповідні профілактичні заходи. У разі виявлення симптомів захворювання під час перебування в Таїланді (підвищена температура тіла, загальна слабкість, біль у суглобах і почервоніння очей) необхідно звертатися на "гарячу лінію" Інституту невідкладної медицини в Бангкоку по телефону 1669", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, згідно з законодавством України громадяни при виїзді за кордон повинні бути застраховані з метою створення умов, що гарантують відшкодування їм витрат, пов'язаних з попаданням в надзвичайні обставини під час перебування за кордоном.

Нагадаємо, влада Сінгапуру 4 вересня повідомила про 27 нових випадків зараження вірусом Зіка.