ua en ru

МЗС України назвав неприпустимим візит екс-прем'єра Японії в Крим

Міністерство закордонних справ (МЗС) України вважає неприпустимим візит колишнього прем'єр-міністра Японії Юкіо Хатоями в аннексований Росією Крим. Про це на брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми шкодуємо щодо поїздки колишнього прем'єр-міністра Японії Юкіо Хатоями в окупований Росією АР Крим. В Україні знають, що цей неординарний, неоднозначний японський політик зараз не є членом парламенту і не займає ніяких офіційних посад",- заявив Перебийніс.

За його словами, Україна високо цінує позицію Японії щодо невизнання анексії Росією Криму.

"Наша позиція щодо неприпустимості подібних вояжів, особливо з погляду на колишній високий статус "туриста" в політичному житті Японії, є незмінною. Якщо його заяви щодо мети поїздки для ознайомлення з ситуацією в Криму є дійсно щирими, запрошуємо його в Київ, щоб почути історії десятків тисяч біженців і переселенців, етнічних українців, кримських татар і росіян, які були змушені залишити домівки через загроз і систематичних грубих порушень прав самозваної владою півострова",- додав Перебийніс.

Нагадаємо, 10 березня екс-прем'єр-міністр Японії Юкіо Хатояма прибув з візитом до Криму. За його заявою, метою поїздки було дізнатися, що думають жителі півострова щодо російської анексії.