ua en ru

МЗС України направив РФ ноту протесту у зв'язку з відкриттям Росією портів Криму для іноземних судів

Міністерство закордонних справ України направило МЗС Росії ноту протесту у зв'язку з відкриттям РФ портів тимчасово окупованого Криму для іноземних суден.

Міністерство закордонних справ України направило МЗС Росії ноту протесту у зв'язку з відкриттям РФ портів тимчасово окупованого Криму для іноземних суден. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерством закордонних справ надіслано ноту МЗС Росії, в якій зазначено, що дії російської сторони є грубим порушенням суверенітету України, а також порушенням міжнародно-правових зобов'язань відповідно до положень Конвенції ООН по морському праву 82-го року, Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 74-го року та Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів", - зазначив Перебийніс.

За його словами, МЗС вимагає від росії негайно припинити міжнародні протиправні дії, зокрема скасувати розпорядження уряду Росії, поважати суверенітет і територіальну цілісність України, а також припинити збройну окупацію частини території України.

"МЗС України в черговий раз заявляє, що морські порти в Євпаторії, Феодосії, Ялті, Керчі та Севастополі офіційно закриті з 15 липня до відновлення конституційного порядку в Україні та припинення збройної окупації РФ", - підкреслив Перебийніс.