ua en ru

МЗС України та місія БДІПЛ/ОБСЄ засудили дії бойовиків, які перешкоджали ходу виборів на Донбасі

Міністерство закордонних справ України (МЗС) та місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) засудили дії бойовиків, які перешкоджали ходу виборів 25 травня в Донецькій та Луганській областях.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) та місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) засудили дії бойовиків, які перешкоджали ходу виборів 25 травня в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"26 травня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця зустрівся з Директором Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Янезом Ленарчичем. ...Співрозмовники засудили дії збройних угруповань, які отримують підтримку з території Російської Федерації, по зриву виборів у Донецькій та Луганській областях, що позбавило значна кількість українських громадян, які там проживають, можливості проголосувати за своїх кандидатів на пост глави держави", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Дещиця високо оцінив роботу спостерігачів, які засвідчили прозорість і легітимність виборчого процесу.

У свою чергу Ленарчич подякував українській стороні за сприяння роботі місії, а також підтвердив готовність ОБСЄ надати підтримку української влади в реалізації програми реформ.