ua en ru

МЗС готує зміни до законодавства для запровадження біометричних паспортів

Міністерство закордонних справ України готує спільно з Державною міграційною службою зміни до законодавчих актів для запровадження біометричних паспортів.

Міністерство закордонних справ України готує спільно з Державною міграційною службою зміни до законодавчих актів для запровадження біометричних паспортів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС готує спільно з Державною міграційною службою готують до розгляду на засіданні уряду розпорядження Кабінету міністрів України "Про затвердження плану заходів із створення Єдиного державного демографічного реєстру та національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України , іноземців та осіб без громадянства на 2014-2017 р.", а також проект закону "Про внесення змін до закону України "Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" до визначення від цифрованих відбитків пальців в якості основного біометричного параметру", - сказав Перебийніс.

Він наголосив на тому, що ухвалення цих нормативно-правових актів дозволить Україні завершити першу фазу плану дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС.

В МЗС також сподіваються, що парламент ухвалить необхідні для запровадження безвізового режиму законодавчі акти, які вже були схвалені урядом і передані в профільні комітети Верховної Ради України.