ua en ru

МЗС врахує стурбованість Ізраїлю і міжнародного співтовариства щодо "Свободи", - Грищенко

МЗС України врахує стурбованість Ізраїлю і міжнародного співтовариства щодо партії "Свобода". Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив на брифінгу в уряді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Парламентські політичні сили несуть відповідальність. Вони формують парламентську більшість і уряд. Є надія, що політичні сили корегуватимуть свої дії, враховуючи питання порядку денного, зокрема що стосуються зовнішньої політики", - сказав Грищенко.

Коментуючи заяву Республіки Ізраїль щодо проходження "Свободи" до нового парламенту, міністр висловив упевненість, що всі політичні сили забезпечуватимуть євроінтеграцію України і слідуватимуть європейським принципам демократії і прав людини: "Цей вислів стурбованості... До висловів стурбованості потрібно прислухатися... Всі політичні сили України, які пройдуть до парламенту, повинні забезпечити реалізацію стратегічної мети України - рух в ЄС".

Читайте також: Результати виборів-2012 - за підсумками обробки 98,06% бюлетенів, ПР набирає 30,22%, "Батьківщина" - 25,37% голосів