ua en ru

МЗС Туреччини відкликало 208 дипломатів після спроби перевороту

МЗС Туреччини відкликало 208 дипломатів після спроби перевороту Фото: у Туреччині розповіли про відкликання дипломатів після невдалого перевороту

32 людини не побажали повернутися на батьківщину

Влада Туреччини після спроби військового перевороту відкликала 208 дипломатів, 32 з яких не повернулися на батьківщину. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу, передає Reuters.

"Ми підтримуємо зв'язок з країнами, куди вони втекли, і працюємо над їхньою екстрадицією", - розповів міністр про дипломатів, які не повернулися.


Він також повідомив, що влада відкликали трьох співробітників турецького посольства в Бангладеш, двоє з яких втекли в США, і лише один повернувся до Туреччини.

Зазначимо, після невдалого військового перевороту у Туреччині за підозрою в причетності до нього були заарештовані, звільнены або опинилися під слідством понад 60 тис. осіб, серед яких військові, судді, журналісти, спортсмени, декани та викладачі університетів.

Нагадаємо, двоє турецьких військових аташе, які перебували в Греції, зникли після того, як їх викликали в Анкару в ході розслідування справи про спробу військового перевороту в Туреччині.