ua en ru

МЗС Туркменії спростував заяву Росії, що стосується її можливої участі в Трансафганському газопроводі

МЗС Туркменії в досить жорстких тонах спростував заяву Росії, що стосується її можливої участі в Трансафганському газопроводі, пише РБК Daily.
Відомство також чітко дало зрозуміти, що відкладати будівництво Прикаспійської труби країна не має наміру. Ашхабад недвозначно дав зрозуміти, що в такій ситуації розраховує на розвиток більш тісних зв'язків з європейськими партнерами.

Нагадаємо, під час візиту російського президента Дмитра Медведєва до Туркменії віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін зробив низку заяв, що стосуються можливого співробітництва між країнами. Він повідомив журналістам, що сторони опрацьовують можливість участі "Газпрому" в проекті будівництва Трансафганського газопроводу. "У "Газпрому" є різні пропозиції, їх форми можуть бути різними в залежності від того, як партнери бачать собі цю співпрацю. Можливо, як підрядник, як проектант, як повноправний учасник консорціуму", - пояснював він.
Туркменський лідер Гурбангули Бердимухамедов у свою чергу скористався нагодою заявити про готовність своєї країни збільшити експорт газу до Росії, а І.Сєчін пообіцяв, що Москва подумає. Саме зниження закупівель сировини "Газпромом" після аварії на трубопроводі САЦ-4 послужило причиною охолодження відносин між країнами.