ua en ru

МЗС вимагає від Росії припинити збройні провокації на Донбасі

МЗС вимагає від Росії припинити збройні провокації на Донбасі Фото: Міністерство закордонних справ України (mfa.gov.ua)

У Міністерстві закордонних справ дії РФ та підтримуваних нею бойовиків розцінюють як свідомий зрив "хлібного перемир’я"

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно припинити збройні провокації на Донбасі та закликає розпочати виконувати взяті нею зобов’язання, зафіксовані Мінськими домовленностями. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті МЗС.

"Вимагаємо від РФ негайно припинити збройні провокації, що збільшують кількість жертв та руйнування інфраструктури регіону, та розпочати добросовісно та повною мірою виконувати власні зобов’язання за Мінськими домовленостями", - сказано в заяві.

Особливе занепокоєння українське зовнішньополітичне відомство висловило у зв’язку з пошкодженням житлового будинку у місті Красногорівка (Донецька область) та нападом російської диверсійної групи в районі цього міста 20 липня.

"Розцінюємо дії держави-агресора та підтримуваних нею бойовиків як свідомий зрив режиму "хлібного перемир’я", яке, за домовленістю в рамках Тристоронньої контактної групи, мало тривати з 24 червня по 31 серпня. Лише за три дні 18-20 липня Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 20 липня 2017 року сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відбили атаку бойовиків під Красногорівкою ціною загибелі трьох військових.