ua en ru

МЗС вимагає від РФ забезпечити медичною допомогою засудженого українця Афанасьєва

МЗС вимагає від РФ забезпечити медичною допомогою засудженого українця Афанасьєва Фото: Геннадій Афанасьєв

МЗС України вимагає негайно допустити до Афанасьєву консульських посадових осіб

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням російською стороною протиправних дій стосовно громадянина України Геннадія Афанасьєва, незаконно засудженого російською владою на 7 років колонії суворого режиму по справі так званих "кримських терористів". Про це повідомляє прес-служба внешеполитического відомства.

"Особливе занепокоєння української сторони викликає інформація про цілеспрямовані заходи російських органів влади щодо погіршення умов утримання Геннадія Афансьєва, що призвело до різкого ускладнення стану його здоров'я", - наголошується в повідомленні.

У відомстві відзначають, що російська влада продовжує ігнорувати неодноразові звернення української сторони щодо надання дозволу на зустріч консульських посадових осіб України з Геннадієм Афанасьєвим.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно засудженого Геннадія Афанасьєва, негайно дати дозвіл на допуск до нього консульських посадових осіб України відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов'язань, а також вжити заходи для забезпечення йому належної медичної допомоги

Нагадаємо, 9 лютого Російська Федерація посилила умови утримання під вартою українцю Геннадію Афанасьєву,, який є фігурантом кримінальної справи стосовно українського режисера Олега Сенцова.