ua en ru

МЗС Словаччини заявив про масштабну кібератаку

МЗС Словаччини заявив про масштабну кібератаку Фото: Петер Пеллегріні (facebook.com/pellegrini_peter)

Прем'єр Словаччини не сказав, які документи намагалися вкрасти хакери і чи вдалося отримати якусь інформацію і коли саме сталася кібератака

Міністерство закордонних справ Словаччини зазнало масштабну кібератаку, метою якої було отримання даних та документів з комп'ютерної мережі відомства. Про це заявив словацький прем'єр-міністр Петер Пеллегріні, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Aktuality.sk.

Прем'єр сказав, що атака була "дуже витонченою" і назвав хакерів "багатонаціональною, складною шпигунською організацією". Також він зазначив, що втручання в мережу виявила військова розвідка Словаччини після того, як комп'ютери почали функціонувати незвично.

"Після глибокого аналізу вони підтвердили, що це не звичайний вірус, а складний шкідливий код, який дозволяє зловмисникам фільтрувати дані всередині організації при атаці на сервери з кордону", - сказав він.

Прем'єр не сказав, які документи намагалися вкрасти хакери і чи вдалося отримати якусь інформацію і коли саме сталася кібератака.

Нагадаємо, у Чехії затримали групу росіян, яких звинувачують у кібернападі на Міністерство закордонних справ (МЗС) країни.

Зазначимо, нещодавно Британська спецслужба назвала неминучою масштабну кібератаку на країну. Зокрема, в Британії зазначили, що одним із джерел кіберзагрози для країни є Росія і російська влада, однак небезпека виходить і від інших країн.