ua en ru

МЗС: Ситуація щодо повернення громадян України з Лівії на сьогоднішній день залишається без змін

Ситуація щодо повернення громадян України з Лівії на сьогоднішній день залишається без змін. Про це заявив спікер МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Поки що ситуація залишається без змін, наші громадяни всім забезпечені і ми працюємо над тим, щоб вони нарешті повернулися в Україну і ці переговори ідуть в достатньо складних умовах. Ми постійно тримаємо руку на пульсі, дипломати працюють", - сказав Дікусаров.
Він також попередив ЗМІ про те, що потрапляння в інформаційний простір неперевіреної інформації впливає на переговорний процес і може йому зашкоджувати.

Нагадаємо, з лютого 2011 р. в Лівії йшла громадянська війна між прихильниками Муаммара Каддафі і його супротивниками, які створили ПНР і оголосили його законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутився НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН.

Наприкінці серпня ц.р. за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним понад 60 держав світу.

Каддафі був убитий 20 жовтня 2011 р. Це сталося під час боїв в м. Сірт, який є "малою батьківщиною" колишнього глави держави.