ua en ru

МЗС Сербії звинуватив посла України в порушення Віденської конвенції

МЗС Сербії звинуватив посла України в порушення Віденської конвенції Фото: МЗС України (mfa.gov.ua)

МЗС Сербії звинуватив посла України за заяву про повну підлеглість Москві

У Міністерстві закордонних справ Сербії розкритикували посла України Олександра Олександровича за заяву про повної підпорядкованості Белграда Москві і пригрозили наслідками. Про це заявив державний секретар МЗС Сербії Івіца Тончев, повідомляє державна телерадіокомпанія РТС.

За словами Тончева, останні скандальні інтерв'ю Олександровича демонструють те, що діяльність українського посольства все більше зводиться до спроб погіршити відносини Сербії і Росії.

"Він заявив, без обґрунтованих тверджень про сербський фактор дестабілізації Македонії, створення напруженості у відносинах з Хорватією, участь сербських екстремістів у спробі державного перевороту в Чорногорії... Звичайно, він не упустив можливості підтримати вже відомий вислів одного західного дипломата про сидінні на двох стільцях. До щастя, що інтерв'ю не було довшим, оскільки Сербія, ймовірно, була б звинуватили в провокації Другої світової війни, звичайно, у співпраці з Москвою ", - додав він.

Крім того, Тончев додав, що якщо діяльність українського посла і далі буде виходити за рамки Віденської конвенції про дипломатичні відносини, уряд Сербії звернеться в МЗС і уряд України для застосування "звичайних для таких ситуацій" кроків.

Нагадаємо, в кінці серпня МЗС Сербії відкликав всіх своїх дипломатів з Македонії.