ua en ru

МЗС: Сьогодні в світі мають статус закордонного українця 6,913 тис. осіб

Сьогодні в світі мають статус закордонного українця 6,913 тис. осіб. Про це сьогодні повідомив виконуючий обов'язки директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передаю кореспондент РБК-Україна.

"28 лютого відбулося двадцять перше засідання Національної комісії з питань закордонних українців під головуванням першого заступника міністра закордонних справ, голови комісії Руслана Демченка. За результатами ухвалених на засіданні рішень статус закордонного українця надано 750 особам з 30 країн світу. Серед тих, кому було надано статус закордонного українця, найчисельнішу групу становлять громадяни Латвії та Молдови. Загалом статус закордонного українця з часу прийняття у 2004 р. Закону України "Про закордонних українців" набуло 6,913 тис. осіб з 54 країн світу", - повідомив Перебийніс.

Крім того, за його словами в ході засідання члени національної комісії були поінформовані про стан реалізації, розробленої на виконання доручення Президента України та затвердженої Кабінетом міністрів України у липні минулого року, Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 р.

Читайте також: На консульському обліку закордонних дипустанов України перебуває понад 517 тис. українців, - МЗС