ua en ru

МЗС Росії просить Київ забезпечити доступ консулів до затриманого Агєєва

МЗС Росії просить Київ забезпечити доступ консулів до затриманого Агєєва Фото: МЗС РФ (wikipedia.org)

Російський МЗС підкреслив "постійний контроль" ситуації з усіма громадянами РФ

Міністерство закордонних справ Російської Федерації (МЗС РФ) просить Київ забезпечити доступ консулів до затриманого на Донбасі військовослужбовцю РФ Віктора Агєєва. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Київ, позбавляючи Агеєва права на консульський захист, порушує Консульську конвенцію між РФ і Україною 1993 року, а також Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року. Закликаємо МЗС України забезпечити безумовне виконання українськими компетентними органами положень згаданих міжнародних договорів і вимагаємо надати негайний доступ консульських посадових осіб до Агєєва", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, диппредставництва РФ в Україні знаходяться в постійному контакті з адвокатом затриманого і "роблять все необхідне" для забезпечення захисту прав Агеєва.

У МЗС РФ також підкреслили, тримають на постійному контролі ситуацію з усіма російськими громадянами, у яких виникають проблеми в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна найближчим часом передасть в Міжнародний суд ООН інформацію про диверсійно-розвідувальну групу, до складу якої входив заарештований на Донбасі військовий РФ Віктор Агєєв.