ua en ru

МЗС Росії звинуватив США у спробах завербувати російських журналістів

МЗС Росії звинуватив США у спробах завербувати російських журналістів Фото: Марія Захарова (mid.ru)

У Росії заявляють про спроби ФБР нібито завербувати журналістів

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує спецслужби США в спробах завербувати російських журналістів. Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, передають російські ЗМІ.

"Ці спроби численні...Мова йде про так звані підходи до представників російських як державних, так і недержавних ЗМІ: як до російських журналістів, так і представників редакцій російських ЗМІ", - зазначила Захарова.

За її словами, агенти Федерального бюро розслідувань пропонували одному з російських журналістів співпрацю.

"Потім, отримавши недвозначну відмову, спробували піти іншим способом, а саме діяти через підкуп. Далі перейшли до психологічного тиску, а потім просто до банальних прямих погроз. Вторгалися в особистий простір, у тому числі у неробочий час. Робили аналогічні підходи до членів сім'ї", - зазначила вона.

Дану інформацію російська сторона передасть США завтра в ході переговорів між міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і держсекретарем США Рексом Тиллерсоном у Відні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав відносини Росії та США найгіршими з часів СРСР.