ua en ru

МЗС РФ протягом останніх днів проводить консультації по Україні з Францією і ФРН

Міністерство закордонних справ Російської Федерації протягом останніх днів проводить консультації по Україні з Францією та Німеччини. Про це заявила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова, передає "Російська служба новин".

"Протягом останніх днів проходять телефонні розмови [з главами МЗС Німеччини і Франції Франком-Вальтером Штайнмайєром та Лораном Фабіусом]. Процес йде, російська сторона вживає всі спроби, щоб не допустити повного колапсу мінських угод", - заявила вона.

Крім того, зазначається, що глава МЗС РФ Сергій Лавров направив звернення до глав МЗС Франції і Німеччини, в яких "виклав факти порушення мінського процесу з боку Києва". Зараз російська сторона чекає реакції Штайнмайера і Фабіуса на цю заяву МЗС РФ.

За даними МЗС РФ, зустріч заступників глав МЗС "нормандської четвірки", присвячена початку прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом мінськими угодами.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися ініціювати зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".