ua en ru

МЗС РФ сумнівається в доцільності повернення до женевського формату переговорів по Україні

Міністерство закордонних справ Росії сумнівається в доцільності повернення до переговорного процесу з врегулювання українського кризи в так званому женевському форматі, тобто з участю представників Росії, ЄС, США та України.

Міністерство закордонних справ Росії сумнівається в доцільності повернення до переговорного процесу з врегулювання українського кризи в так званому женевському форматі, тобто з участю представників Росії, ЄС, США та України. Про це йдеться в коментарі на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

"Дивлячись на нинішню ситуацію, виникає питання про доцільність повернення до формату, який не приніс очікуваного результату. Чи Не краще українській стороні спочатку спробувати виконати те, про що вже домовлялися і що було обіцяно зробити?", - заявляють в МЗС РФ.

При цьому російська сторона звинувачує українську владу в недотриманні женевських домовленостей.

Нагадаємо, 5 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що вважає безперспективними переговори з представниками так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". При цьому, на його думку, один з найбільш ефективних і реальних форматів - це женевський формат, який передбачав участь США, Європейського Союзу, України та Росії.