ua en ru

МЗС РФ закликало Червоний Хрест прискорити доставку гуманітарної допомоги на Донбас

Москва закликала Червоний Хрест максимально прискорити завершення всіх процедур, необхідних для якнайшвидшої доставки гуманітарного вантажу з Росії в східні регіони України.

Москва закликала Червоний Хрест максимально прискорити завершення всіх процедур, необхідних для якнайшвидшої доставки гуманітарного вантажу з Росії в східні регіони України. Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ за результатами телефонної розмови міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером.

У ході бесіди було продовжено предметний розгляд питань, пов'язаних зі строкової організацією доставки російського гуманітарного вантажу у райони Південного Сходу України, що постраждали від бойових дій. Співрозмовники констатували, що в даний час представники МКЧХ знаходяться в контакті зі співробітниками прикордонних служб Росії та України. Виникають технічні питання, пов'язані з оглядом і пропуском вантажу, вирішуються в робочому порядку.

Рябков і Маурер домовилися підтримувати подальші контакти.

У ніч на 12 серпня колона з 280 білих Камазів з гуманітарним вантажем вийшла з Наро-Фомінського району Підмосков'я. За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, на переговорах, що проходили в Москві і Женеві, всі умови постачання гуманітарних вантажів на Україну були узгоджені з Києвом і Міжнародним комітетом Червоного Хреста, в тому числі маршрут і умови перетину кордону.

14 серпня колона прибула на кордон з Україною, вранці 15 серпня в польовий табір гуманітарного конвою в Ростовській області прибули українські прикордонники і митники для огляду та оформлення вантажів конвою. В операції з української сторони зайняті 59 осіб - 41 прикордонник і 18 співробітників митниці.