ua en ru

У МЗС РФ пригрозили розширенням "чорного списку" європейців

У МЗС РФ пригрозили розширенням "чорного списку" європейців Фото: Президент РФ Володимир Путін

Поява "чорного списку" стало відповіддю на дії США і ЄС

"Чорний список" європейців, яким заборонений в'їзд в Росію, може бути розширений в разі, якщо США і Євросоюз розширять обмежувальні заходи відносно громадян РФ. Про це заявила заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, передає "Російська служба новин".

"Будь-які зміни будуть дзеркально відображатися у нас. Це називається принцип взаємності. Неможливо допускати, щоб до нас ставилися абсолютно упереджено і фактично невмотивовано", - сказала Захарова.

Представник МЗС РФ підкреслила, що поява "чорного списку" європейців стало відповіддю на дії США і ЄС.

"Ми були змушені піти на дзеркальні заходи у зв'язку з діями США і ЄС. Ми говорили про принцип формування цього списку. Ми також говорили про те, що це вимушений крок, що він нам не подобається. Ми говорили, що сподіваємося, що коли закінчаться пристрасті за списками з боку США і ЄС, ми точно так само скасуємо наші списки", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".