ua en ru

МЗС РФ вимагає від ОБСЄ сприяти звільненню затриманих під Краматорськом російських журналістів

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від ОБСЄ сприяти звільнення затриманих під Краматорську Донецькій областях російських журналістів видання LifeNews.

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від ОБСЄ сприяти звільнення затриманих під Краматорську Донецькій областях російських журналістів видання LifeNews. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"У зв'язку із затриманням журналістів LifeNews українськими військовими у Краматорську ввечері 18 травня С.В.Лавров зв'язався з Діючим головою ОБСЄ, президентом Швейцарії Д.Буркхальтером і закликав його терміново вжити всі можливості цієї Організації для негайного звільнення росіян. Голова ОБСЄ запевнив, що негайно займеться цим питанням", - наголошується у повідомленні.

За даними МЗС РФ, відповідні демарші також здійснено перед керівництвом секретаріату ОБСЄ у Відні і на штаб-квартирі місії ОБСЄ в Україні, в Києві.

Нагадаємо, українські військові 18 травня в результаті спецоперації затримали під Краматорськом Донецькій областях групу терористів з переносним зенітним ракетним комплексом, які збиралися обстріляти військовий аеродром, і російських журналістів, які збиралися все це транслювати онлайн.

Затримані - журналісти російського телеканалу Lifenews Олег Сидякін і Марат Сайченко.