ua en ru

МЗС РФ відмовилося від зустрічі на рівні заступників міністрів, - МЗС України

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відмовилася провести зустріч на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств 2 квітня.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відмовилася провести зустріч на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств 2 квітня. Про це на брифінгу заявив директор першого територіального департаменту МЗС України Микола Дорошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спочатку була досягнута домовленість про проведення зустрічі на рівні заступників міністрів закордонних справ України і Росії. Така зустріч повинна була відбутися 2 квітня. Але за ініціативою російської сторони, зустріч була скасована", - заявив він.

За його словами, Росія запропонувала Україні провести переговори в рамках засідання Ради міністрів закордонних справ СНД, але в зв'язку з тим, що українська сторона призупинила своє членство в Раді міністрів закордонних справ СНД такі переговори неможливі.

"Тому ми не вважаємо можливим проведення таких переговорів на майданчику СНД", - сказали представники МЗС РФ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв про бажання вести переговори з Російською Федерацією на рівні глав зовнішньополітичних відомств.