ua en ru

МЗС РФ опублікував запит на зустріч із затриманими російськими спецназівцями

МЗС РФ опублікував запит на зустріч із затриманими російськими спецназівцями Фото: Євген Єрофєєв в госпіталі

Дипломатичне лист датується ще 19 травня

Міністерство закордонних справ (МЗС) Російської Федерації опублікувало лист до українських дипломатів, в якому міністерство запитує дозвіл на зустріч із затриманими на Донбасі російськими спецназівцями Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим. Дипломатичне лист, датований ще 19 травня, МЗС РФ виклав на своїй сторінці в Facebook.

"На жаль, з подачі радника голови СБУ М. Лубківського ряд ЗМІ, в т. ч. і російських, стали поширювати інформацію про відсутність офіційних запитів російської сторони з цього питання. Змушені піти на публікацію дипломатичного документа - ноти Посольства Росії в Україні від 19 травня ц. р., адресованій Департаменту Консульської Служби МЗС України. Документ був переданий особисто в руки директору ДКС українського зовнішньополітичного відомства А. В. Сибиге", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

МЗС РФ опублікував запит на зустріч із затриманими російськими спецназівцями

(Запит МЗС РФ про зустрічі російського консула з Єрофєєвим і Александровим. Фото - МЗС Росії)

У міністерстві висловили надію, що Україна найближчим часом надасть консульський доступ до затриманих спецназівців РФ.

"Оприлюднення дипломатичного листування - міра вимушена. Але вона дозволить зрозуміти достовірність з'явилися останнім часом публікацій", - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У Мзс підкреслили, що роблять активні дії для зустрічі з російськими військовими консула РФ.

Нагадаємо, 16 травня у місті Щастя Луганської галузі силами АТО були затримані два спецназівця РФ - Олександр Александров Євген Єрофєєв. У Міноборони РФ їх назвали колишніми військовими.

На даний момент російські військові перебувають у військовому госпіталі. Александров і Єрофєєв скаржилися, що до них не приходили представники російського консульства.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив, що представники Російської Федерації не зверталися з приводу зустрічі з затриманими російськими спецназівцями Александровим і Єрофєєвим.