ua en ru

МЗС РФ звинувачує ЄС у порушенні прав кримчан у зв'язку з ненаданням шенгенських віз

МЗС РФ звинувачує ЄС у порушенні прав кримчан у зв'язку з ненаданням шенгенських віз Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Європейський союз у порушенні прав мешканців тимчасово окупованого Криму у зв'язку з відмовою видавати їм шенгенські візи на території півострова. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає його прес-служба.

"У даній ситуації демагогією віддають регулярно з'являються заяви різних державних і суспільно-політичних діячів з країн ЄС, "стурбованих" нібито наявними порушеннями прав людини, передусім кримських татар, в Криму і Севастополі. В той же час Євросоюз, створюючи перешкоди видачі віз кримчанам, свідомо проводить лінію на фактичне обмеження права жителів півострова на свободу пересування", - розповів Лукашевич.

Він відзначив, що даний крок є "нічим не виправданим колективним покаранням населення півострова".

"В ході контактів з представниками Євросоюзу та держав, що в нього входять, регулярно вказуємо на це очевидне порушення прав кримчан на свободу пересування, викликане лицемірною політикою партнерів. Однак, на жаль, жодних зрушень у їх позиції поки що не спостерігаємо", - додав Лукашевич.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. консульства країн ЄС в Росії відмовилися видавати візи жителям Криму.