ua en ru

МЗС РФ назвав "згубною" для мирного процесу декомунізацію в Україні

МЗС РФ назвав "згубною" для мирного процесу декомунізацію в Україні Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав "згубною" для мирного процесу декомунізацію в Україні. Про це він заявив журналістам за підсумками міністерської зустрічі в "нормандському форматі", яка відбулася в Берліні, 13 квітня 2015 року, передає прес-служба російського МЗС.

"Зрозуміло, ми привернули увагу до нинішньої ситуації на Україні і законів, які приймає Верховна Рада - "декомунізація", героїзація нацистів. Будемо постійно звертати на це увагу наших партнерів. Я думаю, що вони розуміють, наскільки згубна для мирного процесу подібна активність Верховної Ради. Поки що жодних запевнень про те, що будуть зроблені якісь кроки з боку Євросоюзу і від наших німецьких і французьких партнерів, ми не почули. Але, мені здається, вони все прекрасно розуміють і особливо те, що продовження лінії на героїзацію нацистів і дегероїзацію справжніх героїв Другої світової війни та Великої Вітчизняної війни ризикує підірвати мінський процес", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Президента України Петру Порошенку запропонували внести поправки в закон про засудження комуністичного режиму.

Зазначимо, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2558 "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".