ua en ru

Порошенко запропонували внести поправки в закон про декомунізацію

Порошенко запропонували внести поправки в закон про декомунізацію Президент України Петр Порошенко

Президенту України Петру Порошенко запропонували внести поправки в закон про засудження комуністичного режиму. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Як я писав сьогодні вранці, закон про "декомунізації" вимагає деяких технічних правок... Теоретично є два варіанти внесення таких змін - швидкий і дуже швидкий. Перший варіант полягає у внесенні поправок в закон після його підписання Президентом України. Другий варіант - пропозицію Верховній Раді з боку Президента України внести відповідні правки до підписання", - написав Тимчук.

Тимчук повідомив, що він направив Порошенко відповідне звернення даної проханням

"Зокрема, я пропоную доповнити список "легального" використання радянської символіки, на яку не розповсюджується заборона: у випадках з бойовими та іншими відзнаками часів СРСР (крім "спеціалізованих" нагород для каральних органів); у випадках з Бойовими прапорами військових частин і з'єднань часів Радянського Союзу; в офіційних документах, виданих громадянам за часів СРСР", - повідомив Тимчук.

Еще раз относительно запрета коммунистической и нацистской символикиКак я писал сегодня утром, Закон о «декоммунизации...

Posted by Дмитрий Тымчук on 10 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2558 "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".