ua en ru

МЗС РФ назвав авіаудари Франції за ИГИЛ порушенням міжнародного права

МЗС РФ назвав авіаудари Франції за ИГИЛ порушенням міжнародного права Фото: МЗС РФ

"Це ніяке не міжнародне право, це його знищення на очах у враженої міжнародної громадськості", - заявили в Росії

Представник Міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Марія Захарова назвала повітряні удари Франції по позиціях "Ісламської держави" (ИГИЛ) в Сирії порушенням міжнародного права. Про це Захарова написала у своєму Facebook.

"Хотілося б детальніше дізнатися про концепції самооборони у вигляді авіаударів по не нападаючому ні на кого державі без його на те згоди, а також про її відповідності міжнародному праву. Витівники які: референдум в Криму - це анексія, а авіаудари без санкції РБ і згоди уряду - це самооборона. Зрозуміло, що "Ісламська держава" - це загроза всьому світу, але, панове: по-перше, чиїх рук вона творіння, по-друге, на якій підставі ви дієте на території суверенної держави в обхід законного уряду, який не підтримує, а самовіддано бореться з цим самим "ІГ"? Це ніяке не міжнародне право, це його знищення на очах у враженої міжнародної громадськості", - заявила Захарова.

"Авиаудары ВВС Франции по позициям террористической группировки "Исламское государство" (запрещена в РФ) в Сирии следует...

Posted by Мария Захарова on 27 сентября 2015 г.

Нагадаємо, Росія може завдати авіаудари по терористичної угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ИГИЛ) в Сирії без погодження з США і країнами коаліції.