ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Лівії

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Лівії Фото: МЗС

Лівійські органи влади не спроможні гарантувати безпеку та правопорядок на всій території країни

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Лівії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби департаменту консульської служби МЗС.

"МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто продовжує перебувати у згаданій державі, невідкладно залишити її територію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні рекомендації пов’язані зі складною безпековою ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, у тому числі в місцевих медичних закладах, систематичними затриманнями в територіальних водах цієї країни морських суден, до складу екіпажів яких входять й українські моряки.

У відомстві додають, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійські органи влади не спроможні гарантувати безпеку та правопорядок на всій території країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародна організація з міграції заявила про наявність работоргівлі у Лівії.