ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Ірак

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Ірак Фото: українцям радять уникати відвідання Іраку

Громадянам України, які перебувають на території Іраку, слід відмовитися від поїздок у провінції Анбар, Найнава, Салах-ед-Дін, Діяла, Кіркук

У зв’язку із активізацією терористичної діяльності з боку радикальних ісламістів та загрозою викрадення на території Республіки Ірак іноземних громадян, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, у тому числі делегаціям, які планують відвідати Багдад або інші іракські регіони, тимчасово утриматися від поїздок до цієї країни. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У разі нагальної потреби відвідання Іраку українцям рекомендується заздалегідь інформувати про це Посольство України у Багдаді із зазначенням місць і часу запланованого перебування та повідомити свої контактні дані для оперативного зв’язку у разі необхідності (номери телефонів, електронні адреси тощо).


Громадянам України, які вже перебувають на території Іраку, слід відмовитися від поїздок у провінції Анбар, Найнава, Салах-ед-Дін, Діяла, Кіркук, а також до південно-західної частини провінції Ербіль.

Незалежно від місця перебування у цій країні, рекомендується бути пильними та обережними, стежити за новинами щодо розвитку ситуації у Іраку, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу та неухильно виконувати вказівки представників місцевих правоохоронних органів.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю під час перебування на території Іраку громадянам України рекомендовано невідкладно звертатися до Посольства України в Іраку: +964 780 986 51 70; emb_iq@mfa.gov.ua або на "гарячу лінію" МЗС: +38 044 238 16 57.

Нагадаємо, на початку квітня МЗС України рекомендувало українцям до стабілізації ситуації утримуватися від поїздок до Нагірнокарабаського регіону Азербайджанської Республіки та прилеглих до нього територій.