ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Буркіна-Фасо

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Буркіна-Фасо Фото: МЗС

Застереження викликане військовим переворотом, який трапився в країні

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українцям утриматися від поїздок в Буркіна-Фасо через військовий переворот, який трапився в країні 16 вересня. Повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку з загостренням внутрішньополітичної та безпекової ситуації в Буркіна-Фасо внаслідок військового перевороту 16 вересня ц.р., МЗС наполегливо рекомендує громадянам України утриматися на даному етапі від поїздок до цієї країни", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що тим громадянам, які наразі перебувають в Буркіна-Фасо, рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, дотримуватися встановлених у зв'язку з запровадженням комендантської години обмежень, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, не вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в країні, а також повідомити Посольство України в Державі Лівія, до зони відповідальності якого належить Буркіна-Фасо, про своє поточне місце перебування та контактні дані (номери телефонів, адреси електронної пошти тощо).

У разі потрапляння у надзвичайні або критичні ситуації під час перебування на території Буркіна-Фасо, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Лівії (тел.: +216 94 127 342, електронна пошта: emb_ly@mfa.gov.ua) або телефонувати на "гарячу лінію" МЗС: (+38 044) 238 16 57.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС рекомендує українцям проявити обережність при відвідуванні Тунісу.