ua en ru

МЗС рекомендує українцям відмовитися від поїздок в деякі регіони Філіппін через тайфун

МЗС рекомендує українцям відмовитися від поїздок в деякі регіони Філіппін через тайфун Фото: МЗС України

До берегів Філіппін наближається потужний тайфун Нона

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендує українцям відмовитися від поїздок в деякі регіони Філіппін в зв'язку з наближенням потужного тайфуну Нона. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"У зв'язку з наближенням потужного тайфуну Нона до берегів Філіппін Національний центр управління Республіки Філіппіни оголосив штормове попередження на територіях Північного Самару, столичного округу Маніла, островів Лубанг, Корон і Північного Себу. Значна кількість опадів і сильний вітер особлива небезпека загрожує жителям низин та гірських місцевостей. Очікується, що тайфун почне рух над Північним Самаром, провінції Сорсогон і пройде через провінції Албай і острів Буриас", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають на території цієї країни або планують її відвідати, утриматися найближчим часом від поїздок у вищезазначені місця, а також прилеглі райони.

Нагадаємо, в жовтні в результаті повеней і зсувів, викликаних тайфуном Коппу на півночі Філіппін, чотири людини загинули, ще кілька тисяч були змушені покинути свої будинки.