ua en ru

МЗС рекомендує українцям при поїздках до Франції мати підтвердження мети перебування

МЗС рекомендує українцям при поїздках до Франції мати підтвердження мети перебування Фото: глава МЗС Павло Клімкін

Режим надзвичайного стану у Франції діятиме до лютого 2016

У зв'язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі, на території Франції до кінця лютого 2016 року діятиме режим надзвичайного стану. Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям, прямуючи до Франції, мати при собі підтвердження мети перебування у країні, повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

"МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в'їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, МЗС рекомендує українцям, що перебувають на території Франції, виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць релігійного культу, відомих історичних пам'яток, місць масового скупчення людей, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції (за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua), або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що режим надзвичайного стану у Франції може бути продовжений.