ua en ru

МЗС не рекомендує українцям їздити до Танзанії, Малаві та Кенії через спалах холери

МЗС не рекомендує українцям їздити до Танзанії, Малаві та Кенії через спалах холери Фото: в Малаві 23 випадки холери (plus.google.com/photos)

У Танзанії від холери померли четверо людей

У зв’язку зі спалахом холери у провінціях республіки Малаві, а також у Танзанії та Кенії, Міністерство закордонних справ застерігає українців від подорожей на ці території. Про це йдеться у повідомленні консульської служби МЗС.

Так, випадки холери виявлено у малавійських провінціях Karonga (9 випадків), Lilongwe (12 випадків) та Nkhatabay (2 випадки). Також спалах холери виявлено у танзанійських провінціях Dodoma (53 випадки та 4 смертельних), Rukwa (19 випадків), Songwe (9 випадків) та Ruvuma (2 випадки).

У Кенії захворювання на холеру зафіксовано в провінціях Tharaka Nithi (26 випадків), Busia (16 випадків), Meru (14 випадків), Garissa (6 випадків) та Siaya (4 випадки).

"Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі за кордон, утриматися від відвідання цих провінцій до нормалізації епідеміологічної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Також українцям, котрі вже перебувають на зазначених територіях, рекомендують дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб. У разі виявлення захворювання потрібно негайно звернутися до медичних установ для отриманням допомоги.

"У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Кенія за номером телефону: (+254) 733-366-366, на адресу електронної пошти: emb_ke@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua", - зазначили в МЗС.

У відомстві також уточнили, що 66 випадків холери також зафіксовано у двох провінціях Федеративної республіки Сомалі.

Нагадаємо, у січні 2018 року у Замбії протести проти обмежень через холеру переросли у масові заворушення.