ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України в Єгипті уникати центральних районів Каїра та місць масового скупчення людей

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує своїм громадянам, які перебувають у Єгипті, уникати центральних районів Каїра та інших місць масового скупчення людей. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку із загостренням ситуації безпеки в найближчі дні і проведенням багатотисячних акцій протесту, рекомендуємо співвітчизників, які перебувають в Арабській Республіці Єгипет, зокрема, у м. Каїр, уникати Центральну площу Тахрір і прилеглий до неї район Гарден-сіті; територію навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс) Конституційний суд (набережна р-ну Мааді) Міністерство інформації (площа Масперо, біля будівлі МЗС АРЄ)", - йдеться в повідомленні.

Також громадянам України, які зараз відпочивають в курортних містах на узбережжі Червоного моря, щоб уникнути загрози безпеки рекомендується проводити відпочинок на території готелю та утриматися від неорганізованих поїздок до міста та за його межі.

Усім громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується утримуватися від відвідування місць великого скупчення людей, здійснювати несанкціоновану фото-і відеозйомку, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування. Не рекомендовано вступати в суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті.