ua en ru

МЗС рекомендував українцям проявляти обережність при відвідуванні Анкари

МЗС рекомендував українцям проявляти обережність при відвідуванні Анкари Фото: МЗС України

МЗС дав українцям кілька рекомендацій у разі відвідин Туреччини

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендувало громадянам України проявляти обережність при відвідуванні Анкари (Туреччина) у зв'язку з останнім терактом. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"У зв'язку з останнім терактом, який був здійснений 13 березня 2016 року у столиці Турецької Республіки - Анкара, МЗС наполегливо рекомендує громадянам України, які планують поїздки в Турецьку Республіку, або вже знаходяться на її території, звернути увагу на високий рівень терористичних загроз в цій країні", - йдеться в повідомленні.

Під час перебування в Туреччині рекомендували українцям проявляти підвищену пильність і обережність, по можливості, уникати відвідування місць масового скупчення людей (культових споруд, відомих історичних пам'ятників, великих торгово-розважальних комплексів, місць проведення мітингів та демонстрації тощо) і перебування поряд з адміністративними будівлями, поліцейськими установами, обмежити користування місцевим громадським транспортом, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні і неухильно виконувати всі вказівки і рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, завжди мати при собі документи, що засвідчують особистість

13 березня вибух стався на автобусній зупинці біля одного з офісів прем'єр-міністра Туреччини в центрі столиці в момент великого скупчення людей. Жертвами вибуху замінованого автомобіля стали 37 осіб, 125 отримали поранення.

Нагадаємо, влада США попередила своїх громадян про загрозу теракту в столиці за кілька днів до вибуху в Анкарі.