ua en ru

В МЗС розповіли, з якими країнами готують безвіз

В МЗС розповіли, з якими країнами готують безвіз Фото: Україна працює над безвізом із державами "білого шенгену" (dpsu.gov.ua)

МЗС веде переговори з державами Перської затоки

Україна веде переговори з приводу запровадження безвізового режиму із країнами "білого шенгенського списку". Про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев в інтерв'ю "Європейська правда".

"По "білому шенгенському списку" ми працюємо практично з усіма країнами, і можу запевнити, результати будуть. Зокрема, ми ведемо переговори з державами Перської затоки - це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія", - сказав Погорельцев.

Також він додав, що МЗС ставить на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм та Перу.

"У Перу запроваджено безвіз для українців в односторонньому порядку; угода дозволить зафіксувати це на двосторонній основі. Є проекти угод про безвіз із Багамськими островами, Вануату, Кірибаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. Із держав, більших за розміром - Мексика, Таїланд", - додав Погорельцев.

Проте, за його словами, це не означає, що всюди буде саме безвіз. Приміром, з Катаром йдеться про отримання візи по прибуттю, в аеропорту.

Додамо що "білий шенген" - це список, до якого входить близько 60 країн світу, з якими Європейський союз уже має безвізовий режим. Проте двостороння візова лібералізація ЄС не передбачає автоматичного скасування віз для третіх держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готується запровадити електронні візи. Вони коштуватимуть 65 доларів та видаватимуться для одноразового в'їзду на термін до 30 днів.