ua en ru

МЗС готує запровадження електронних віз в Україні

МЗС готує запровадження електронних віз в Україні Фото: в Україні запровадять електронні візи (УНІАН)

Електронна віза видаватиметься на 30 днів

В Україні готуються запровадити електронні візи для країн, котрі не входять до списку держав міграційного ризику. Про це сказав директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев в інтерв'ю "Європейська правда".

Паралельно, за його словами, буде зменшуватися кількість віз, виданих в аеропортах.

"Найближчим часом буде запроваджена електронна віза - для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику. Паралельно зменшується кількість віз, що оформлюються в аеропортах, тобто Visa on arrival. А для країн міграційного ризику залишається оформлення віз у посольствах, зараз таких країн 70", - зазначив Погорельцев.

При цьому консульські пункти в аеропортах ліквідовуватися не будуть. Щодо електронної візи, коштуватиме вона 65 доларів. Візу надсилатимуть на електронну пошту.

"Її треба самому роздрукувати на принтері та привезти на паспортний контроль. Просто завантажити в телефон не вийде - для прикордонників потрібна роздруківка. Зокрема, тому ми на першому етапі не будемо навіть зменшувати кількість наших співробітників в аеропортах, щоби вони, приміром, допомогли роздрукувати цю візу", - зазначив представник МЗС.

Електронна віза буде лише одноразова, вона буде видаватися строком до 30 днів.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року Україна підписала угоду про взаємне скасування віз з острівною державою Антигуа і Барбуда, які знаходяться в Карибському морі.