ua en ru

У МЗС розповіли, коли Європарламент зможе розглянути питання безвізового режиму з Україною

У МЗС розповіли, коли Європарламент зможе розглянути питання безвізового режиму з Україною Фото: заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль

Україна стала заручником міграційного кризи в ЄС

Питання надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом може бути внесене до порядку денного Європейського парламенту за умови досягнення домовленості про механізм зупинення безвиза з третіми країнами. Про це сьогодні, 31 жовтня, в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

За її словами, відповідні переговори між Європейським Радою, Європейським парламентом та Європейською комісією заплановані на 7 листопада.

"Ми очікуємо, що якщо їм вдасться домовитися, - в них невирішеними залишилися два невеличких питання за інформацією, яку ми отримали від посла Німеччини в Брюсселі - після вони перейдуть до прийняття рішення в парламенті. У них дійсно є попередня домовленість з парламентом, що в разі, якщо на наступному засіданні буде це рішення, то вони внесуть правки до порядку денного пленарної сесії ", - заявила Зеркаль.

Заступник міністра зазначила, що Україна у певному сенсі стала заручником ситуації, пов'язаної з міграційної кризою в ЄС і підготовкою референдуму про подальшу міграційну політику в Угорщині.

Нагадаємо, Нідерланди можуть ратифікувати УА України з ЄС за умови прийняття уточнюючої декларації.