ua en ru

У МЗС розповіли, про що будуть говорити на завтрашній зустрічі в нормандському форматі у Берліні

У МЗС розповіли, про що будуть говорити на завтрашній зустрічі в нормандському форматі у Берліні Фото: у МЗС розповіли, про що будуть говорити на завтрашній зустрічі в нормандському форматі

Україну представлятиме перший заступник глави МЗС Вадим Пристайко

У вівторок, 30 травня, в Берліні відбудеться зустріч заступників міністрів закордонних справ у нормандському форматі, на якому Україну представлятиме перший заступник глави Міністерства закордонних справ (МЗС) України Вадим Пристайко. Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на прес-секретаря МЗС Мар'яну Бецу.

"З нашого боку планується участь першого заступника міністра Вадима Пристайка. У Берліні обговорюватимуть весь комплекс питань, які стосуються імплементації мінських домовленостей, поточна ситуація на Донбасі і, безперечно, питання невиконання Росією мінських домовленостей", - розповіла про зустріч Беца.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон заявив за підсумками саміту G7 ("Великої сімки"), що хоче незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України (нормандський формат) у зв'язку з конфліктом на сході України, передає Reuters.

"Макрон заявив, що хоче незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України у зв'язку з кризою в Україні", - йдеться в повідомленні.