ua en ru

МЗС протестує проти продовження арешту Сущенко

МЗС протестує проти продовження арешту Сущенко Фото: МЗС України висловив протест у зв'язку з рішенням російського суду по справі Сущенко

У міністерстві також вимагають негайно звільнити Романа Сущенко

Український МЗС протестує проти рішення московського суду про продовження до 30 січня 2017 строку тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лефортовського районного суду м. Москва від 28 листопада 2016 про продовження до 30 січня 2017 строку тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенко, незаконно затриманого в Росії у вересні цього року за сфабрикованими звинуваченнями", - наголошується в повідомленні.

У МЗС вважають, що відмова у зміні запобіжного заходу не пов'язаного з триманням під вартою.

"Подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України і політичну заангажованість російської судової системи", - повідомили в МЗС.

Міністерство закордонних справ України також вимагає від влади РФ негайно припинити цей правовий беззаконня і звільнити Романа Сущенко. У МЗС стверджують, що єдиною претензією до Сущенко з боку Кремля може бути об'єктивне і неупереджене висвітлення ним подій в і навколо України під час його журналістській діяльності.

Нагадаємо, суд Росії відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенко.