ua en ru

МЗС просить поширити дію безвізового режиму на заморські території Франції

МЗС просить поширити дію безвізового режиму на заморські території Франції Фото: МЗС України

На даному етапі безвізовий режим буде поширюватися на континентальну Францію і Корсику

Міністерство закордонних справ України просить Францію поширити дію безвізового режиму для українців на заморські території. Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України у Facebook.

"За інформацією французької сторони, на даному етапі безвізовий режим поїздок буде поширюватися на континентальну частину Франції та острів Корсика. Запровадження режиму безвізових поїздок на інші частини територій вимагає внесення змін у чинне законодавство Франції. МЗС порушено перед французькою стороною клопотання щодо поширення дії безвізового режиму поїздок на заморські території Франції", - йдеться в повідомленні.

#безвіз Чи поширюватимуться безвізові поїздки на Гібралтар та Корсику? Олександр Громадяни України подорожують до Гіб...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України 22 травня 2017 р.

Відзначимо, до заморських територій Франції входять Гваделупа, Мартініка, Сен-Мартен, Сен-Бартельмі в Карибському морі; Реюньйон, Майотта і ФЮАТ в Індійському океані; Французька Полінезія, Уолліс і Футуна, Нова Каледонія і Клиппертон в Тихому океані; Французька Гвіана в Південній Америці і Сен-П'єр і Мікелон в Північній Америці.

Нагадаємо, 17 травня ЄС підписав угоду про безвізовий режим для України.