ua en ru

МЗС продовжить роботу над визнанням Голодомору геноцидом за кордоном, - Порошенко

МЗС продовжить роботу над визнанням Голодомору геноцидом за кордоном, - Порошенко Фото: Петр Порошенко обратился к украинцам в День памяти жертв голодоморов

Порошенко підписав указ про заходи у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору

У День пам'яті жертв голодоморів президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ продовжити роботу щодо визнання світовою спільнотою Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це він повідомив в ході вшанування пам'яті жертв голодоморів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Десятки країн кваліфікують цей злочин тоталітарного режиму саме як геноцид. Я щойно підписав указ про заходи у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду українського народу, в якому дав доручення МЗС продовжити роботу щодо визнання світовою спільнотою, іноземними державами та міжнародними інституціями Голодомору геноцидом українського народу", - заявив Порошенко.

Він додав, що апологети заперечення геноциду живуть в основному в Росії і ховають архівні документи від вчених, а також забороняють відповідні праці українських авторів в судовому порядку.

Крім того, відповідним указом Порошенко доручив МЗС забезпечити проведення тематичних виставок у парламентах і урядових установах інших країн, а також сприяти представникам українських громад за кордоном проведення заходів у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору.

Також президент доручив Кабміну затвердити та забезпечити виконання плану заходів на 2017 - 2018 роки у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору.

Нагадаємо, раніше в День пам'яті жертв голодоморів Порошенко закликав зберегти Україну єдиною.