ua en ru

МЗС закликає Росію до створення зони безпеки на Донбасі уздовж держкордону

МЗС закликає Росію до створення зони безпеки на Донбасі уздовж держкордону Фото: МЗС України (mfa.gov.ua)

Такі зони є важливими для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає Росію до створення зони безпеки уздовж українсько-російського кордону. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Закликаємо Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках мінських домовленостей, зокрема положень п.4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у відомстві, вчора на засіданні Постійної ради ОБСЄ було прийнято рішення про продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк".

"Підтримуючи продовження мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандату місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої Урядом України території Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на тимчасово окуповану територію України т.зв. "гуманітарних конвоїв".