ua en ru

МЗС закликав українців ігнорувати провокації Росії щодо отримання громадянства

МЗС закликав українців ігнорувати провокації Росії щодо отримання громадянства Фото: будівля МЗС України (РБК-Україна)

МЗС України прокоментував спрощення порядку отримання російського громадянства

Міністерство закордонних справ України закликає українців не піддаватися на провокації Росії по спрощеній процедурі отримання громадянства. Про це йдеться в заяві українського МЗС.

Зокрема, у МЗС вважають закон про спрощення порядку отримання громадянства РФ громадянами України свідченням нехтування міжнародним правом і суверенітетом інших держав, а також назвали "нікчемною своєю суттю та змістом" відмову від громадянства України у формі направлення нотаріально посвідченої заяви про відмову від українського громадянства до органів влади

"Згідно з чинним законодавством України, єдиним документом, що засвідчує факт припинення громадянства України як шляхом виходу з нього, так і його втрати, є відповідний указ президента України", - відзначили в МЗС.

Крім того, згідно з новим законом РФ зовнішньополітичне відомство закликає українців не піддаватися на провокації та утриматися від поїздок до цієї країни.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін підписав закон про спрощений порядок надання громадянства РФ українцям. Згідно з документом, для громадян України достатньо буде нотаріальної копії заяви про відмову від українського громадянства, яка має бути направлена українським органам влади.