ua en ru

Путін підписав закон про спрощений порядок надання громадянства РФ українцям

Путін підписав закон про спрощений порядок надання громадянства РФ українцям Фото: Володимир Путін (archive.premier.gov.ru)

Іноземці при набутті російського громадянства муситимуть складати присягу на вірність Росії

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про спрощений порядок надання громадянства РФ українцям. Відповідний документ розміщено на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

Як зазначааєть, відповідно до нового закону від громадян України при наданні їм громадянства Росії не будуть вимагати обов’язкового наразі для всіх іноземців підтвердження про вихід із попереднього громадянства від компетентних органів країни того громадянства. Замість цього тільки для громадян України достатньо буде нотаріальної копії заяви про відмову від українського громадянства, що має бути направлена до українських владних органів.

"Відмова від громадянства іноземної держави не потрібна, якщо це передбачено міжнародним договором Російської Федерації або якщо відмова від громадянства іноземної держави неможлива в силу не залежних від особи причин. Відмова громадянина України від наявного у нього громадянства України здійснюється шляхом направлення даним громадянином заяви про відмову від наявного у нього громадянства України в повноважний орган цієї держави. Документом, що підтверджує відмову громадянина України від наявного у нього громадянств Україна, є нотаріально завірена копія заяви даного громадянина про відмову від наявного у нього громадянства України", - йдеться в документі.

Також іноземці при набутті російського громадянства муситимуть складати присягу на вірність Росії, без цього громадянство не буде надане.

Крім того, відповідно до нової норми, громадянство Росії можуть відкликати у осіб, які були засуджені за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Британії позбавили громадянства понад 150 джихадистів.