ua en ru

МЗС вітає рішення Росавіації зняти обмеження на використання повітряного простору РФ для "АероСвіту"

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вітає ту обставину, що завдяки зусиллям "Росавіаціі" були зняті обмеження для використання повітряного простору української авіації. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми із задоволенням відзначаємо, що завдяки певним зусиллям," Росавіація "сьогодні відкрила повітряний простір для української авіакомпанії (" АероСвіт ") це означає, що, принаймні, з "Росавіацією" всі проблемні питання "Аеросвітом" були вирішені. Тобто зараз жодних обмежень для перебування літаків цієї компанії в повітряному просторі РФ немає", - заявив Дікусаров.

За останніми даними, зараз проводяться переговори суб'єктів господарювання "АероСвіту" і російських компаній для вирішення питання відправки бортів "АероСвіту" з головних аеропортів Росії, проте МЗС не може його коментувати це питання, оскільки його повинні вирішити суб'єкти господарювання, "але переговори ведуться і ... . Ми тримаємо ситуацію з українськими громадянами на контролі, перебуваємо на постійному зв'язку з самою авіакомпанією", - сказав Дикусаров.

Також, за словами Дикусарова, українські громадяни, які перебувають в Росії не зверталися в українські дипломатичні установи за допомогою.

Читайте також: Росавіація дозволила "АероСвіту" літати в Росію.