ua en ru

МЗС попереджає про небезпеку зараження пташиним грипом у Малайзії

МЗС попереджає про небезпеку зараження пташиним грипом у Малайзії Фото: МЗС попередило про небезпеку захворювання на пташиний грип у Малайзії

Громадянам України рекомендують утриматися від поїздки в один із штатів Малайзії у зв’язку з пташиним грипом

У зв’язку зі спалахом захворювання внаслідок зараження вірусом пташиного грипу типу H5N1 в кількох регіонах східного узбережжя Малайзії Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які планують здійснити поїздки до Малайзії або вже перебувають на її території, утриматись від поїздок до штату Келантан. Про це повідомила прес-служба МЗС.

З детальною інформацією щодо безпеки перебування у цій країні можна ознайомитися на сайті посольства України в Малайзії.

Зокрема у посольстві зазначають, що симптомами пташиного грипу у людини є висока температура, кашель і загальна слабкість, ускладнення - вірусні пневмонії.

Головна відмінність від звичайного грипу - стрімкий розвиток хвороби, аж до летального кінця.

Щоб не заразитися, слід уникати контактів з домашньою водоплавною птицею та з поверхнями, на які могли потрапити послід та інші виділення птахів.

Як і у випадку з іншими інфекційними захворюваннями, що передаються повітряно-крапельним шляхом, один з найбільш ефективних засобів захисту - використання захисних масок

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю громадянам України рекомендують невідкладно звертатися на "гарячу лінію" посольства України в Малайзії: +60162614707, електронна пошта: emb_my@mfa.gov.ua; або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, у країнах Європи зафіксовані численні спалахи захворювання на кір.