ua en ru

МЗС вимагає від РФ надати доступ українським лікарям до Гриба

МЗС вимагає від РФ надати доступ українським лікарям до Гриба Фото: Мар'яна Беца (РБК Україна)

Стан здоров'я Павла Гриба вимагає додаткового обстеження

Міністерство закордонних справ України в черговий раз вимагає від Росії надати дозвіл на обстеження фахівцями українського Міністерства охорони здоров'я українця Павла Гриба, який незаконно утримується в РФ. Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца у своєму Twitter.

"Сьогодні Павла Гриба відвідав консул. Враховуючи стан його здоров'я, повторно вимагаємо від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ України", - написала вона.

Нагадаємо, в понеділок, 10 листопада, українські консули під час відвідування в слідчому ізоляторі в Краснодарі (Росія) Павла Гриба не могли передати йому необхідні ліки. "7 хвилин - рівно стільки часу було надано українським консулам для зустрічі з Павлом. Розмовляти українською - заборонено, ліки - заборонено. Павло капюшон не знімає, тіло всипане виразками, стан здоров'я погіршується", - написав у Facebook батько Павла Ігор Гриб.

Зазначимо, про зникнення Гриба стало відомо в кінці серпня. Його родичі заявляли, що він поїхав у Білорусь на зустріч зі знайомою, однак пізніше пропав без вісті. Вже 7 вересня його батько Ігор Гриб з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства закордонних справ України, повідомив, що його сина утримують в СІЗО в Краснодарі.