ua en ru

У МЗС Польщі заявили, що рішення України ставлять під сумнів стратегічне партнерство

У МЗС Польщі заявили, що рішення України ставлять під сумнів стратегічне партнерство Фото: прапори України та Польщі (voladm.gov.ua)

У МЗС Польщі заявили, що з українського боку не вистачає рішень, що сприятимуть історичному діалогу

У Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що рішення України ставлять під сумнів заяви про стратегічне партнерство. Таку думку висловив глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє "Польське радіо".

"Україна приймає нині рішення, що ставлять під сумнів заяви про стратегічне партнерство", - заявив Ціхоцький, додавши, що з українського боку не вистачає рішень, що сприятимуть історичному діалогу.

Крім того, Ціхоцький зазначив, що уряд Польщі мусить реагувати у "ситуації, коли партнери та союзники Польщі приймають рішення, що суперечать союзницьким, партнерським та сусідським відносинам". Як приклад, він навів "рішення посадових осіб української держави про заборону пошукових робіт та ексгумацій останків польських жертв воєнних конфліктів на території України".

Також Ціхоцький наголосив, що контактів у відносинах з Україною достатньо, проте бракує рішень з українського боку, що сприятимуть поступові у деяких двосторонніх питаннях, "які називають історичним діалогом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що розглядає питання візиту в Україну.